CIOCOLATA DE SPECIALITATE. CUM O CONSUMAM SI, MAI ALES, CE SORTIMENTE SUNT RECOMANDATE

CIOCOLATA NE STIMULEAZA TOATA SIMTURILE, IAR ACESTA ESTE UN FAPT, NU DOAR O IDEE.

Supranumita ‘’Aurul negru’, ciocolata este sarbatorita, oficial, pe data de 11 iulie, pe intreg Globul, iar istoria ei incepe pe meleagurile Americii Centrale, spaniolii fiind cei care au introdus-o in Europa. Gustul a capatat, rapid, noi valente, iar ciocolata s-a transformat intr-un aliment de lux, consumat de bogatii acelor vremuri. 

Ciocolata este, cu adevarat, un deliciu, iar un degustator de specialitate reucnoaste cu usurinta ciocolata de calitate, care are un luciu aparte, este fina si matasoasa si produce un zgomot ce se transforma in muzica pentru urechi, atunci cand este rupta. 

Iubitorii acestui desert desavarsit pornesc, zilnic, intr-o calatorie a simturilor, ciocolata transformandu-se, de-a lungul timpului, in dulcele preferat al tuturor, dar si un ingredient important in prepararea unor deserturi rafinate.

Cu multiple beneficii pentru sanatate, ciocolata de specialitate, in special ciocolata neagra, a devenit rasfatul celor care isi doresc sa urmeze un stil de viata sanatos, ce include doar sortimente de calitate, autentice, care se bucura din plin de beneficiile multiple ale boabelor de cacao. Iar asta se intampla in detrimentul ciocolatei clasice, din supermarket, incarcata cu zahar si cu arome artificiale. 

De la ciocolata clasica, cu lapte, si pana la ciocolata cu ghimbir, cu chilli ori cu scortisoara, acest desert ne incanta nu doar papilele gustative, dar si privirile, datorita formelor neobisnuite, iar aici amintim celebra colectie ‘’Gaudi’’ de la Cacao Sampaka.