reteta negresa cu ciocolata

CIOCOLATA SI SANATATEA

Există un interes foarte mare pentru proprietăţile ciocolatei, pe care maestrul artizan ciocolatier Walter Bovetti le împărtăşeşte în comunicarea sa, urmărind proprietăţile ciocolatei precum şi câteva recomandari de consum.
Ciocolata reduce riscul bolilor cardiovasculare: Proprietățile medicinale ale bobului şi pudrei de cacao, pentru sistemul cardio-vascular au fost deja identificate de mai mulți ani. În martie 2007, cercetătorii de la Universitatea Yale din SUA au publicat un studiu care demonstrează că ciocolata neagră îmbunătățeşte funcțiile arterelor sangvine. Potrivit acestor medici, consumul zilnic al unui pătrat din ciocolata neagra are acelaşi efect ca şi aspirina pentru a reduce gradul de coagulare al sângelui şi determinant în scăderea riscului de blocare a arterelor responsabile pentru numeroasele atacuri de cord.
– Ciocolata combate procesul de îmbătrânire, deoarece conține vitamina E.
– Ciocolata ajută la eliminarea colesterolului şi a calculilor biliari.
– Ciocolata poate fi benefică în dieta diabeticilor. Ciocolata, are de fapt un indice glicemic relativ scăzut de zahăr în sânge, care creşte în mod regulat, dar nu la fel de rapid ca alte produse alimentare sau băuturi cu amidon sau zahăr rapid digerate. – Ciocolata este energie: ea este o bună sursă de glucide pentru sportivi.
– Ciocolata este un tonic, deoarece conţine cafeina, teofilina şi teobromina, care sunt stimulente uşoare.
– Ciocolata este un antidepresiv deoarece conţine teobromina, care în mod substanţial măreşte rezistenţa organismului la stres şi serotonina, care determină distracţia şi buna dispoziţie.

Lupta împotriva ideilor preconcepute!
– Nu există nici o legătură convingătoare între consumul de ciocolată şi obezitate.
– Ciocolata nu cauzează crize de ficat, grăsimile din cacao fiind nesaturate şi uşor de digerat.