videncarea poftelor de ciocolata

POFTA DE CIOCOLATA REFLECTA POFTA DE IUBIRE

O iubim cu totii si o consideram cel mai savuros desert. Da, este vorba despre ciocolata. Si, pentru ca am vrut sa aflam si mai multe despre acest aliment, am stat de vorba cu Bianca Brighila, Holistic Nutritionist, Happiness Expert, Coach & Trainer, care ne-a impartasit o serie de povesti… delicioase.

‘’Poate ca ati auzit ca ciocolata contine aceeasi substanta chimica pe care o creeaza creierul atunci cand simtim iubirea romantica. Aceasta substanta chimica, feniletilamina (PEA), are aceleasi proprietati, fie ca se gaseste in ciocolata sau in creier.

PEA este un modificator de dispozitie atat de puternic, incat se prescria drept medicament! Pana la inceputul anilor 1980, PEA era ingredientul principal dintr-o pastila numita MDMA. Apoi a fost declarat drog ilegal si a fost scos de pe piata. In prezent, aceeasi pastila se vinde pe strada ca “Ecstasy” sau “X”.

MDMA declanseaza sentimente de euforie. Avand ca ingredient MDMA-ul, nu este de mirare ca poftele de ciocolata sunt atat de persistente!

Dependenta de ciocolata este un strigat de iubire, intimitate si idila. Este antidepresivul perfect pentru cei care tankesc dupa iubire.

Conexiunea intre ciocolata si iubire a fost studiata de Margorie Schuman, profesor la California School of Professional Psychology.

Ea a invatat cum sa simta mai multa iubire pentru ea insasi si pentru viata ei si a reusit sa scape in mod natural de poftele de ciocolata.

Poftele de ciocolata, care se bazeaza pe dorinte de iubire neimplinite, se transforma in pofte cu baze fizice atunci cand ne tratam pe noi insine in moduri lipsite de iubire. Nivelul nostru de seretonina si de energie este epuizat in zilele pline de stres, de agenda prea plina, de mancatul nesanatos si de lipsa de miscare. Si, atunci, recurgem la ciocolata, pentru a ne simti mai bine.

Poftele de ciocolata pot fi mascate temporar prin consumarea unor bauturi ce contin cateva din aceleasi proprietati stimulatoare ca si ciocolata:

●   Berea de ghimbir – continutul sau ridicat de tiramina poate sa aline poftele de ciocolata

●   Laptele de soia – contine cantitati uriase de tiramina

●   Cafeaua – simplul miros de cafea poate sa aline poftele de ciocolata. Atunci cand deschideti conserva sau cand faceti cafea, aveti o experienta senzoriala incantatoare, deoarece o substanta numita pirozina va patrunde in creier prin nas. (Ati observat vreodata ca mirosul cafelei este mai placut decat gustul ei? Aceste este motivul!) Pirozina declanseaza centrul de placere din creier, iar mirosul poate fi regasit in toti membrii familiei alunelor, inclusiv in cafea si ciocolata.

Vindecarea poftelor de ciocolata

Singurul remediu durabil pentru poftele de ciocolata vine din interior. Asta inseamna sa iti implinesti nevoia de iubire, tratandu-te pe tine insuti ca si cum ai fi cea mai speciala persoana din lume (ceea ce si esti!).  Ramaneti indragostiti de viata voastra, extinzand senzatiile de “fluturasi in stomac”.

Afirmatii pentru pofta de cicocolata

1. Pot sa fiu iubit/a si sunt iubit/a, chiar in acest moment.

2. Atrag in viata mea persoane iubitoare.

3. Merit iubire.

De indata ce incepi sa practici iubirea de sine, si incepi sa te implici in activitati mai creatoare si mai pline de inspiratie, atunci incepi sa te eliberezi de pofta de ciocolata.’’

Sursa: Mi-e pofta! Ce ma fac? – Doreen Virtue
Bianca Brighila,
Holistic Nutritionist, Happiness Expert, Coach, Trainer