Ciocolata este unul dintre cele mai iubite deserturi, adorată de copii și adulți deopotrivă. Preparată tradițional din cacao, zahăr și lapte, în aproape 200 de ani a avut parte de mai multe îmbunătățiri, iar astăzi include diverse mirodenii și arome,…
Category: Recomandate
RETETA DE CHEC CU BANANE SI CIOCOLATA (BANANA BREAD)
Iubim ciocolata in toate formele si ne place sa o consumam fie ca atare, fie in deserturi spectaculoase. Astazi am ales o reteta extrem de delicioasa si usor de preparat – banana bread sau, asa cum o numim noi, chec…
TOTUL DESPRE CIOCOLATĂ: ISTORIE, SORTIMENTE, BENEFICII, REȚETE
ISTORIA CIOCOLATEI Primele mențiuni arheologice despre cacao datează de aproape 4.000 de ani și au fost descoperite de cercetători în America Centrală și în Mexic. Bineînțeles, nu era vorba despre ciocolată așa cum o știm noi. De exemplu, pe coasta…
MOUSSE DE CIOCOLATĂ. 4 REȚETE DELICIOASE PE CARE TREBUIE SĂ LE ÎNCERCI
În combinații cu frișcă, lichior, cafea sau fructe, mousse-ul există de cel puțin 200 de ani. Totul a început în Franța când acestă cremă delicioasă era cunoscută sub numele de „cremă aerată”, „cremă spumată” sau chiar „maioneză de ciocolată”. MOUSSE…
SMOOTHIE DE CIOCOLATĂ ȘI FRUCTE DE PĂDURE
Smoothie ciocoholic pentru dimineti fericite? Gustos, hranitor si cu un continut ridicat de vitamine si minerale, acest desert este alegerea ideala pentru orice moment al zilei, in special pentru micul dejun. In plus, se prepara extrem de rapid si, daca…
ZECE PRINCIPII IN DEGUSTAREA CIOCOLATEI BUNE
Ciocolata bună trebuie să aibă suprafaţa brun acajou, uşor lucioasă. Ciocolata foarte bună nu trebuie să fie nici prea neagră nici ternă. Ciocolata trebuie degustată între 18 şi 20°C. Datorită fineţei constituţiei, o ciocolată bună nu trebuie…