Zece principii in degustarea ciocolatei bune

Tuesday, Feb 20, 2018 | Post by Ciocopolis | 0 comment(s)

I. Ciocolata bună trebuie să aibă suprafaţa brun acajou, uşor lucioasă.
II. Ciocolata foarte bună nu trebuie să fie nici prea neagră nici ternă.
III. Ciocolata trebuie degustată între 18 şi 20°C.
IV. Datorită fineţei constituţiei, o ciocolată bună nu trebuie să se mestece ci să ţi se topească în gură.
V. Ciocolata se degustă în bucăţele mici.
VI. Ciocolata, niciodată, nu trebuie să fie acidă, acră sau astringentă.
VII. Aromele asociate ciocolatei nu trebuie să acopere intensitatea gustului de cacao, fapt care solicită acordarea unei atenţii deosebite faţă de echilibrul constituţiei tabletei de ciocolată.
VIII. Ciocolata se ţine în gură pentru ca valenţele acesteia să poată fi puse în evidenţă.
IX. Toate ingredientele unei tablete de ciocolată trebuie să fie de o calitate impecabilă.
​X. Singurul lucru care contează este calitatea ciocolatei folosite şi nu procentajul de cacao.

Tags:
Post item information on Facebook Add To Del.icio.us Stumble This Digg This Add To Reddit Add To Yahoo

Related Articles

Leave Your Comment


Web Design By ITeXclusiv.ro