Briosele cu ciocolata, bucuria momentelor aromate

Monday, Mar 4, 2019

Maestrii ciocolatieri au grija sa creeze cele mai distinse sortimente de tablete de ciocolata, dintre care amintim Cacao Sampaka, Dolfin si Amatller, pe care le gasesti aici, alaturi de multe alte bunatati. In plus, am aflat ca ciocolatierii folosesc trei mari principii, atunci cand vine vorba despre asocierea ciocolatei cu o cafea de specialitate: pentru a constrasta gustul acesteia, pentru a-l intensifica si, mai ales, pentru a-l completa.

Si, pentru ca primavara si-a intrat in drepturi, credeam ca diminetile insorite merita rasfatul suprem, din care nu lipsesc cafeaua aromata, florile si desertul preferat - ciocolata.

Alegerea saptamanii? Briose pufoase si cremoase. Se topesc in gura, au un gust extraordinar si sunt extrem de usor de preparat. Te-am convins? 

Dar care sunt ingredientele unei retete reusite? Iubire si ciocolata. Multa ciocolata. Gustul bogat de ciocolata iti va incanta papilele gustative, insa, cu o singura conditie: sa fie ciocolata de calitate!

Ingrediente

- 250g faina

- 2 linguri cacao

- 1 plic praf de copt

- 175 g zahar

- 100g ciocolata taiata marunt/fulgi de ciocolata

- 1 plic vanilie

- 250 ml lapte

- 90 ml ulei

- 1 ou

Mod de preparare

Intr-un bol mare, amestecam praful de copt, faina, cele doua linguri de cacao si ciocolata maruntita. Separat, se bate oul, impreuna cu zaharul, dupa care se adauga, treptat, laptele si uleiul, amestecand bine. Compozitia obtinuta se asaza in formele alese, intr-o tava tapetata cu unt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 de grade, timp de 25 de minute. 

Aburinde si dulci, imbratisate de gustul puternic al ciocolatei, aceste briose iti vor transforma ziua intr-una extraordinara!

Web Design By ITeXclusiv.ro