Clatite americane cu fulgi de ciocolata

Monday, Jun 3, 2019

Este poate unul dintre cele mai populare deserturi, dar si unul dintre cele mai gustoase: clatitele.

 

Am crescut cu ele si, adulti fiind, le indragim la fel de tare, astfel ca alegem sa le savuram fie la micul dejun, fie ca gustare, fie ca desert, dupa masa principala.

 

Francezii celebreaza clatitele in mod traditional, pe data de 2 februarie, cand “La Chandeleur” se transforma intr-o zi dulce si aromata, in care clatitele sunt vedeta. Si nici Angia nu neglijeaza acest desert, astfel ca ei au o sarbatoare cunoscuta sub denumirea de "Pancake Tuesday".

 

 

Ingrediente:

2 oua

60 gr zahar

40 ml unt topit

1 lingurita vanilie

coaja rasa de lamaie

300 gr faina

1 lingurita praf de copt

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1 praf de sare

4 linguri fulgi de ciocolata

800 ml lapte

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, se bat ouale cu zaharul, cu un tel. Adaugati untul topit, vanilia si coaja de lamaie si, mai apoi, laptele, pana la omogenizare.

Separat, amestecati faina cu sarea, bicarbonatul de sodiu si faina, dupa care, pune amestecul uscat peste cel umed, pana la incorporare.

Adaugati fulgii de ciocolata si, dupa ce ati uns tigaia cu putin unt, turnati primul polonic din compozitie.

 

Bucurati-va de portia aburinda de clatite, alaturi de fructe proaspete de padure si sirop de artar.

Web Design By ITeXclusiv.ro