Ciocolata de specialitate. Cum o consumam si, mai ales, ce sortimente sunt recomandate

Thursday, Jan 1, 1970

Ciocolata ne stimuleaza toata simturile, iar acesta este un fapt, nu doar o idee.

Supranumita ‘’Aurul negru’, ciocolata este sarbatorita, oficial, pe data de 11 iulie, pe intreg Globul, iar istoria ei incepe pe meleagurile Americii Centrale, spaniolii fiind cei care au introdus-o in Europa. Gustul a capatat, rapid, noi valente, iar ciocolata s-a transformat intr-un aliment de lux, consumat de bogatii acelor vremuri. 

 

Ciocolata este, cu adevarat, un deliciu, iar un degustator de specialitate reucnoaste cu usurinta ciocolata de calitate, care are un luciu aparte, este fina si matasoasa si produce un zgomot ce se transforma in muzica pentru urechi, atunci cand este rupta. 

 

Iubitorii acestui desert desavarsit pornesc, zilnic, intr-o calatorie a simturilor, ciocolata transformandu-se, de-a lungul timpului, in dulcele preferat al tuturor, dar si un ingredient important in prepararea unor deserturi rafinate.

 

 

Cu multiple beneficii pentru sanatate, ciocolata de specialitate, in special ciocolata neagra, a devenit rasfatul celor care isi doresc sa urmeze un stil de viata sanatos, ce include doar sortimente de calitate, autentice, care se bucura din plin de beneficiile multiple ale boabelor de cacao. Iar asta se intampla in detrimentul ciocolatei clasice, din supermarket, incarcata cu zahar si cu arome artificiale. 

 

De la ciocolata clasica, cu lapte, si pana la ciocolata cu ghimbir, cu chilli ori cu scortisoara, acest desert ne incanta nu doar papilele gustative, dar si privirile, datorita formelor neobisnuite, iar aici amintim celebra colectie ‘’Gaudi’’ de la Cacao Sampaka.

 

 

Care este, totusi, cantitatea ideala de ciocolata pe care o putem consuma, astfel incat sa nu se transforme intr-un obicei nesanatos, ce ne poate afecta nu doar aspectul fizic, dar, mai ales, sanatate? Totul tine de sortimentul pe care il alegem, spun medicii nutritionisti si specialistii in domeniu.
 

Astfel, in topul sortimentelor de ciocolata recomandata ramane ciocolata neagra, datorita numarului ridicat de antioxidanti, insa este foarte important ca, atunci cand mancam ciocolata, sa nu depasim cantitatea de 40 de grame pe zi. 

Web Design By ITeXclusiv.ro