Ciocolata si sanatatea

Sunday, May 27, 2018 | Post by Ciocopolis | 0 comment(s)

Exista un interes foarte mare pentru proprietatile ciocolatei, pe care maestrul artizan ciocolatier Walter Bovetti le impartaseste in comunicarea sa, urmarind proprietatile ciocolatei precum si cateva recomandari de consum.
Ciocolata reduce riscul bolilor cardiovasculare: Proprietățile medicinale ale bobului si pudrei de cacao, pentru sistemul cardio-vascular au fost deja identificate de mai mulți ani. În martie 2007, cercetatorii de la Universitatea Yale din SUA au publicat un studiu care demonstreaza ca ciocolata neagra îmbunătățeşte funcțiile arterelor sangvine. Potrivit acestor medici, consumul zilnic al unui pătrat din ciocolata neagra are acelaşi efect ca şi aspirina pentru a reduce gradul de coagulare al sângelui şi determinant in scaderea riscului de blocare a arterelor responsabile pentru numeroasele atacuri de cord.
- Ciocolata combate procesul de imbatranire, deoarece conține vitamina E.
- Ciocolata ajută la eliminarea colesterolului şi a calculilor biliari.
- Ciocolata poate fi benefica în dieta diabeticilor. Ciocolata, are de fapt un indice glicemic relativ scăzut de zahăr in sânge, care creşte în mod regulat, dar nu la fel de rapid ca alte produse alimentare sau băuturi cu amidon sau zahăr rapid digerate. - Ciocolata este energie: ea este o buna sursă de glucide pentru sportivi.
- Ciocolata este un tonic, deoarece contine cafeina, teofilina si teobromina, care sunt stimulente uşoare.
- Ciocolata este un antidepresiv deoarece contine teobromina, care în mod substantial mareste rezistenta organismului la stres si serotonina, care determină distractia si buna dispozitie.

​Lupta împotriva ideilor preconcepute!
- Nu există nici o legătură convingătoare între consumul de ciocolata si obezitatea.
- Ciocolata nu cauzează crize de ficat, grăsimile din cacao fiind nesaturate si usor de digerat.

Tags:
Post item information on Facebook Add To Del.icio.us Stumble This Digg This Add To Reddit Add To Yahoo

Related Articles

Leave Your Comment


Web Design By ITeXclusiv.ro