Chec cu banane si ciocolata

Friday, Jan 25, 2019

Iubim ciocolata in toate formele si ne place sa o consumam fie ca atare, fie in deserturi spectaculoase. Astazi am ales o reteta extrem de delicioasa si usor de preparat - banana bread sau, asa cum o numim noi, chec cu banane si ciocolata. 

O puteti savura dimineata, la micul dejun, alaturi de cafea, sau ca gustare, intre mese. Atentie, insa, la cantitate. Echilibrul este cheia in toate. 

Ingrediente

 

Chec:

●   2 banane bine coapte

●   1 ou

●   150 gr faina alba

●   ½ lingurita de bicarbonat de sodiu

●   ¼ lingurita de sare

●   50 grame de unt

●   50 gr de zahar alb

●   50 gr zahar muscovado

●   45 ml de lapte

●   20 gr stafide

●   3-4 linguri de rom

●   o lingurita de extract de vanilie

●   40 gr ciocolata neagra

●   50 gr nuci

Glazura

●   50 gr ciocolata neagra sau ciocolata alba

●   50 ml smantana pentru gatit

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade si adauga hartie de copt in tava. Intre timp, stafidele trebuie lasate la inmuiat, in rom. Taie ciocolata si nucile in bucati mici, dupa care, cerne faina, alaturi de sare si de bicarbonatul de sodiu, intr-un bol. 

Cu ajutorul unui blender, mixeaza cele doua banane, pana obtii o pasta fina. Apoi, cu mixerul, amesteca untul cu zaharul, pana la omogenizare. Adauga laptele, bananele blenduite, oul si vanilia. Cerne peste compozitie, treptat, faina si amesteca cu o spatula. Adauga ciocolata, nucile si stafidele si toarna compozitia in tava. Introdu tava la cuptor, pentru o ora. 

Pentru glazura, taie ciocolata in bucati mici si pune-le intr-un bol. Intre timp, asigura-te ca s-a racit complet checul. 

Incalzeste smantana pana la punctul de fierbere si toarn-o peste ciocolata. Amesteca pana obtii o crema omogena. Decoreaza checul cu glazura si nuci. 

Pofta buna, ciocolatosilor!

Web Design By ITeXclusiv.ro